Techniek

Duurzaam verwarmen met Nanotechnologie

Wat is Nano Infrarood ?

Nanotechnologie is een specialistische technologie waarbij zeer kleine deeltjes worden gebruikt en gemanipuleerd. Hierdoor kunnen bestaande technieken sterk verbeterd worden. Door de unieke eigenschappen van Nanotechnologie in combinatie met Infrarood is het mogelijk om het energieverbruik te verlagen.

Degree-n heeft een combinatie ontwikkeld van Nano en Infraroodtechnologie, waarmee de bestaande Infraroodtechniek is verbeterd. Nanotechnologie maakt het mogelijk om de structuur van materialen te veranderen.

Door Nano technologie toe te passen op Infrarood, is het Degree-n gelukt de bestaande Infraroodtechnologie aan te passen.
Degree-n heeft een dispersie ontwikkeld, die geoptimaliseerd is voor de opwekking van stralingswarmte met een hoog rendement.Het resultaat is een zeer laag energieverbruik van onze Infrarood verwarming.

Carbon Nano Tubes

Degree-n is gespecialiseerd in het ontwikkelen en toepassen van Carbon Nano Tubes (CNT). CNT is zeer geschikt als duurzame oplossing door de hoge thermische geleidbaarheid (15x groter dan koper), capaciteit (1000x groter dan koper) en de afwezigheid van fysieke achteruitgang. CNT is niet schadelijk voor mens en dier.

Nano Infrarood verwarming

Nano Infrarood warmtepanelen verwarmen door middel van straling. De Infraroodstraling verwarmt massa in plaats van lucht. Objecten in de ruimte absorberen de straling waardoor deze objecten opwarmen en vervolgens deze warmte weer afgeven aan de omgeving. Bij Nano Infrarood verwarming is geen sprake van distributieverliezen, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van een leidingstelsel. Alle warmte wordt direct afgegeven aan de ruimte.

Het eindresultaat is een zeer zuinig en uiterst duurzaam verwarmingsproduct dat een ruimte gelijkmatig en behaaglijk verwarmt.

Temperatuurcriteria

Bij Nano Infrarood verwarming wordt de warmte gelijkmatig verdeeld. Doordat de objecten de warmte absorberen is er nagenoeg geen temperatuurverschil in dezelfde ruimte. De luchttemperatuur in een ruimte die door Nano Infrarood verwarming wordt verwarmd, kan tot 4°C lager zijn dan bij traditionele verwarming, terwijl de ruimte toch behaaglijk aanvoelt.

Nano Infrarood verwarming vs. traditionele verwarming

Traditionele verwarmingssystemen werken op basis van convectie: lucht is de drager van de warmte. Een traditioneel cv-systeem verplaatst warmte vanaf de cv-ketel, via leidingen naar de radiatoren. Tijdens dit proces gaat veel warmte verloren (distributieverlies). Wanneer lucht de drager van warmte is, ontstaat luchtcirculatie. De warme lucht stijgt op en maakt plaats voor koudere lucht die door de radiatoren wordt opgewarmd. Omdat de warmte via de lucht wordt getransporteerd, blijven vaste elementen in de ruimte kouder. Daarnaast veroorzaakt de luchtcirculatie ook stofcirculatie, die schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

nieuwsbrief
Schrijf u in 
Volg ons!

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, trends en acties rondom infraroodverwarming van Degree-n

contact