Next

infraroodverwarming & gezondheid

convectie warmte

Hoe werkt traditionele verwarming eigenlijk?

Wij verwarmen in Nederland onze woningen massaal met een CV-ketel. Wanneer je de temperatuur hoger zet gaat de CV-ketel aan. Door middel van gas wordt er koud water verwarmd en door een buizensysteem gepompt. Van je CV-ketel naar de radiatoren in je huis. Je radiatoren worden door het warme water dat erdoor stroomt steeds warmer en geven hun warmte af aan de lucht in de ruimte. Hierdoor gaat de luchttemperatuur in de ruimte omhoog en krijg je het warmer. Dit noemen we convectie warmte.

Luchtcirculatie? Gezond. Nee!

Zodra de radiatoren in de ruimtes warm worden wordt de lucht ook verwarmd. En als de lucht warm is geworden, heeft dit tot gevolg dat het opstijgt. Als de lucht daarna afkoelt, komt deze weer naar beneden. Hierdoor krijg je luchtcirculaties, warme lucht stijgt, koude lucht daalt. Door deze beweging wordt het in huis aanwezige stof en andere deeltjes continu door de ruimte verspreidt.

Je kunt begrijpen dat dit voor allergische en astmatische mensen niet goed is.

Verwarmen met infrarood.

Infraroodpanelen geven voornamelijk stralingswarmte af. Dat wil zeggen dat de warmte direct wordt afgegeven aan objecten en personen in de ruimte, die vervolgens ook warmte gaan afgeven. Anders gezegd; de massa wordt verwarmd en niet de lucht. Hierdoor heb je geen luchtstromen en worden stofdeeltjes niet verspreid door de luchtcirculatie. Een gezond leefklimaat zonder convectie is snel gerealiseerd. Een ander voordeel met verwarming door infraroodpanelen is dat je minder last van temperatuurverschillen tussen de vloer en het plafond hebt. Door de directe stralingswarmte en gebrek aan convectie geeft het een gelijkmatige warmte. Doordat objecten en mensen direct worden verwarmd, is het mogelijk een aangenaam binnenklimaat te creëren met een lagere luchttemperatuur. Ervaring leert dat je daardoor de thermostaat (die de luchttemperatuur meet) 2 graden lager kunt zetten dan bij luchtverwarming door CV en/of warmtepomp. Gezonde leefomgeving en besparen door gebruik te maken van revolutionaire verwarming Kijk maar eens naar ons duurzame producten portfolio.


De toekomst vereist een nieuwe verwarming

Infraroodverwarming is comfortabel, gezond, energiezuinig en hét alternatief voor gas en warmtepomp. Of als aanvulling bij een hybride oplossing.

Infrarood nieuw voor u? Toch niet helemaal! De zon voorziet ons iedere dag al van infraroodverwarming.


Verantwoord van A tot Z.

Bij Degree-n denken we graag verantwoord na over alle keuzes die we maken. Wij geloven dat energieverbruik maar één kant op gaat: die van elektriciteit. Dat is op meerdere manieren duurzaam op te wekken en schoon te gebruiken. Daar zijn onze producten op afgestemd, maar ook onze productie. We minimaliseren aanvoerlijnen over de hele breedte om vanaf stap 1 al uitstoot te beperken. Al onze producten zijn volledig cradle-to-cradle en volledig herbruikbaar. Ook wordt plastic in onze producten niet gebruikt en zijn onze verpakkingen duurzaam geproduceerd.

Duurzaamheid begint bij jezelf, start nu!
Wist je dat infraroodverwarming ook heel gezond is?

Made in Holland.

Degree-n is een 100% Nederlands bedrijf gevestigd in Breukelen met een sociale productiefacaliteit in Hilversum. Waar mogelijk worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ingezet in het productie- of logistieke proces. De afdelingen staan onder professionele supervisie en ieder paneel wordt individueel getest en gecontroleerd voordat het wordt verpakt.

Doordat we de productie volledig in eigen hand hebben kunnen we instaan voor de kwaliteit, arbeidsomstandigheden en een verantwoord proces. Dat vinden wij belangrijk!

Meer weten over onze manier van duurzaam verwarmen? Lees hier over gezond verwarmen!


Onze producten voldoen aan alle relevante europese keurmerken:

europese keurmerken CE            europese keurmerken gs            europese keurmerken ip          europese keurmerken          europese keurmerken tuv            europese keurmerken CE